Shape

Intervju med Therese Rahm från Holmen Iggesund

Intervju med Therese Rahm från Holmen Iggesund


Vi tog oss en liten pratstund med en av alla de personer som valt att bli en del av BID-processen.





FAKTARUTA

Namn: Therese Rahm
Ålder: 39
Familj: Man och två döttrar, 10 och 13 år
Företag/organisation/förening du representerar: Holmen Iggesund
Gillar att göra på fritiden: Jag sjunger med Hudik Gospel and soul och så är jag handbollstränare i mina två tjejers handbollslag. Jag gillar även att åka båt på sommaren och skidor på vintern. Tur att Hudik kan erbjuda allt detta😊

Vem är du och vad jobbar du med?
Svar: Jag är kommunikationschef på Holmen Iggesund

Berätta om ditt företag/organisation/förening?
Svar: Holmen Iggesund ingår i skogsindustrikoncernen Holmen. Vår affärsidé är att äga och förädla skog, och som svenskt skogsbolag har vi en fantastisk möjlighet att bidra till lösningar på några av världens stora framtidsutmaningar. Inte minst när det gäller klimatförändringarna. Holmens stora skogsinnehav utgör basen för vår verksamhet. Och kort kan man säga att våra växande skogar minskar mängden koldioxid i atmosfären, våra produkter ersätter fossila alternativ och vår produktion av vatten- och vindkraft hjälper till att ställa om till ett förnybart energisystem. Inom Holmen Iggesund, där jag jobbar, hjälper vi till exempel våra kunder till en hållbar affär bland annat genom att erbjuda ett alternativ till plastmaterial så att de kan minska sin klimatpåverkan.

Vad är det bästa med Hudiksvall?
Svar: Närheten till allt!

Vad kan bli bättre med Hudiksvall?
Svar: Det vore förstås kul med ett större utbud av affärer. Jag vill gärna handla lokalt, men det blir svårt när vi till exempel bara har en enda sportaffär.

Varför har du och ditt företag/organisation/förening valt att gå med i BID-processen?
Svar: Som stor arbetsgivare är det otroligt viktigt för oss att folk vill leva och bo i Hudiksvall med omnejd. Det räcker inte alltid med att vi kan erbjuda ett attraktivt jobb, det ingår bara i ett helhetspaket när en familj väljer vart de vill bosätta sig. Stadskärnan är ofta ansiktet utåt för en stad. Vi har valt att gå med i detta för att stötta initiativet och även kunna vara med och påverka utvecklingen av Hudiksvalls stadskärna.

Vad hoppas du och ditt företag/organisation/förening få ut av att vara med i BID-processen?
Svar: Vi är sedan tidigare med i nätverket Företagsambassadör Hälsingland och har upplevt det som väldigt positivt. Det märks att det gör skillnad för politikerna när företag går ihop och trycker på vikten av olika utvecklingsområden. Jag hoppas att vi genom att vara med i BID-processen kan göra vår röst hörd och få saker att hända, och att vi hittar en bra balans mellan det övergripande varumärket för Hälsingland och varumärket Hudiksvall.

Vad vill du säga till dom som ännu inte gått med i det här utvecklingsprojektet?
Svar: Vad väntar ni på?

Vill du eller ditt företag/organisation/förening gå med i BID-processen och hjälpa till att utveckla Hudiksvalls stadskärna så tveka inte att höra av er till Stefan Barenfeld eller Emil Strandell. 

Stefan Barenfeld - [email protected] / 072 246 92 56
Emil Strandell - [email protected] / 070 662 20 81