Shape

Gemensam insats för en renare stadskärna – projektet ”Gladare Hudik” har redan gjort verkstad

Gemensam insats för en renare stadskärna – projektet ”Gladare Hudik” har redan gjort verkstad


Lördagen den 18 september så hålls det en nationell kraftsamling för att städa offentliga platser i Sverige. Det kan vara allt ifrån badstränder, en vägren eller gatorna i ett centrum. Den här dagen kallas ”Håll Sverige rent” och arrangeras över hela landet. I Hudik så tog en deltagare i BID-processen tag i stafettpinnen direkt och samlade engagerade människor för att städa Glada Hudiks stadskärna. En nästan 20 personer stark styrka städade tillsammans i ledning av Bodil Nylander.Bodil Nylander jobbar som hållbarhetskonsult inom MIKA Gruppen till vardags och brinner för frågor som rör hållbarhet och miljö. Hon har valt att engagera sig i Hudiksvalls BID-process som kallas "Gladare Hudik" då hon vill hjälpa till att göra Hudiksvall till en stad som är ren, hållbar och trevlig för de som besöker den.

"För oss på MIKA Gruppen var det självklart att engagera sig i den här processen. Det är en sådan blandning på personerna som är med och jag är övertygad om att vi kan genomföra förändringar på riktigt"

Steg 2 i BID-processen var i slutet av augusti och leddes av föreningen Svenska stadskärnor. Marlene Hassel som är processledare vittnar om att i vanliga fall så brukar inte &rdquoverkstaden&rdquo komma i processen förens efter steg 3. Men Bodil ville inte vänta i onödan och hörde av sig till Marlene och ville genomföra ett projekt nu. Att det sammanföll med dagen "Håll Sverige rent" och var i närtid med höstens start av projektet gjorde att Marlene gav sitt godkännande ifall Bodil ville engagera sig i det.
Sagt och gjort så drog Bodil ihop nära på 20 personer den här lördagen som helt ideellt gick och plockade skräp och ogräs i vår stadskärna. Ett stort beröm kom ifrån Svenska stadskärnor för att Hudiksvall tjuvstartade och genomförde ett projekt innan det egentligen var tid för det. Roligt att projektet redan mynnar ut i engagemang och aktioner för ett gladare Hudik.

Vill du eller ditt företag/organisation/förening gå med i BID-processen och hjälpa till att utveckla Hudiksvalls stadskärna så tveka inte att höra av er till Stefan Barenfeld eller Emil Strandell. 

Stefan Barenfeld - [email protected] / 072 246 92 56
Emil Strandell - [email protected] / 070 662 20 81