Shape

Vinterparken på Möljen

Vinterparken på Möljen


- Därför riktades vårat fokus och energi till att vilja utveckla vinteraktiviteter.



Hudiksvalls stora utvecklingsprojekt för "ett gladare Hudik" har en arbetsgrupp som jobbar med utbudsfrågor. När vi analyserade utbudet så kunde vi konstatera att det saknas evenemang under vinterhalvåret. Därför riktades vårat fokus och energi till att vilja utveckla vinteraktiviteter.
Vinterparken har valts som ett pilotprojekt för att ta pulsen på hur samverkan fungerar idag. Ett evenemang som förhoppningsvis är startskottet på ett återkommande koncept som kan utvecklas ännu mer.

Hudik City står som arrangör för evenemanget eftersom där finns en redan fungerande företagssamverkan och organisation, men detta är ett evenemang som blivit möjligt genom samverkan mellan kommun, fastighetsägare och närings- och föreningsliv för ett Gladare Hudik

I vinterparken vill vi skapa en mötesplats där man får träffa andra människor och delta i friluftsaktiviteter. Vi vill grilla korv, åka skidor, pulka, rulla snögubbar, äta god mat, leka och förhoppningsvis njuta av det fina vädret. 

Under fyra lördagar i mars kommer Möljens torg att erbjuda aktiviteter kopplat till fyra olika teman:
 

5/3 Snö & Lek


Ica Maxi Stormarknad bjuder alla barn upp till 12 år på fika samt att vi tänder grillarna för dig som vill ha med egen picknick

Barnens Vasalopp!
Janne Hagström, PerCykel arrangerar barnens Vasalopp
där barnen får medalj efter genomfört lopp.
HIF finns på plats för att hjälpa barnen i Vasaloppet
Fritidsbanken finns på plats för att lånar ut skidor, pjäxor, stavar och stjärtlappar vid behov.

Stadsorientering!
Forsa OK snitslar bana med kontroller runt Möljen

Isjakt!
Hudiksvalls Sjö Sports Sällskap visar upp en isjakt på torget.


 

12/3 Djur & Natur

 

ICA Håsta bjuder på fika för alla barn upp till 12 år, samt att vi tänder grillarna för er som vill ha med egen picknick. Det blir en härlig dag fylld med roliga aktiviteter för alla åldrar!

Hagmyren bjuder på en åktur med häst och vagn längs hamnen mellan klockan 11.00-14.00

Jycklig Hunddagis och Dogwalkning kommer på en gemensam promenad kl: 12.00. Häng med på en härlig tur genom stan och ta med din fyrbenta vän.

HG Hugo finns på plats och leker med barnen i pulkabacken

 


19/3 Kultur

 

Ica Träffpunkten bjuder alla barn upp til 12 år på fika samt att vi tänder grillarna för dig som vill ha med egen picknick

Ljusdal, Hudiksvall och Nordanstig har gjort en gemensam kultursattsning. Besök den nya bokbilen som kommer att ställas upp på Möljen. Ulrika Beijer läser sagor för att främja läslusten hos barn, sjunger barnvisor och läser yogasagor där barnen får använda kroppen i rörelse.
Aktiviteten är i två pass på 30-40 min. Klockan 11.00 och klockan 12.00

13.00-14.00 - Barnteatergruppen uppträder på scen
En Madikenföreställning led av Barbro Kernby.

11.30-12.30 - Historiska Vandringar
Följ med Cia Olsson på en guidad historisk vandring på Möljen. Vandringarna kommer att ske i två omgångar med första starten klockan 11.30 och den andra omgången startar klockan 12.15

12.30-13.00 - Sagostund för vuxna
Elsie Bäcklund läser sagor till en vuxen publik.

14.30 - Forsa Dans och Spellag har uppvisning

 

26/3 Träning & Rörelse

 

Hemköp bjuder alla barn upp till 12 år på fika samt att vi tänder grillarna för dig som vill ha med egen picknick. Snöra på dig träningsskorna och gör dig redo för en fartfylld dag med flera roliga aktiviteter för alla åldrar! 
 

Fritidsbanken tillsammans med Hej Aktivitet! är på plats. Prova på många olika sporter och prylar.   

Kl. 11.30-13.30: TRÄNINGSVARVET 
Träningsvarvet finns på plats och kör Jumping, härlig dans och musik. Du kommer även kunna delta i korta pass vinteryoga.

Kl. 11-13 PROVA-PÅ PARCYKEL
instruktör finns på plats   

Kl. 11-14 TESTA VINTERCYKEL/SKIDOR
Janne från PerCykel visar skidor och vintercykel.   

Ville Bylin är på plats för att prata om vikten av att ta hand om sin kropp och hur man får ut det bästa och mesta av livet. 

 

Välkommen till VINTERPARKEN!