Shape

SVT reportage om Västra Tullgatan

SVT reportage om Västra Tullgatan


Idag 27 april stängs gatan av för biltrafik

SOMMAR på Västra Tullgatan

Genom företagssamvekan så har man nu lyckats att finansiera en sommargata på Västra Tullgatan. Pengarna går till att möblera upp gatan med färgglada sittplatser och grönska för att skapa ett vardagsrum mitt i staden, där vila och harmoni möter gemenskap och glädje.

Projektets fem fokusgrupper har alla benämt Västra tullgatan som en gata med stor potensial men att den upplevs som en bakgata trots sitt centala läge. Ett gemensamt beslut om att testa gatans förutsättningar för en sommargata togs, och på kort tid har man arbetat intensivt med att förverkliga den visionen.

Nu är det klart! Idag stängs gatan av för biltrafik fram till den sista september och under följande veckor kommer den att möbleras upp med konstgräsytor, sittplatser, solsängar, grönska och lekytor! Ett spännande projekt som vi alla är stolta över att kunna presentera på så kort varsel och med ett så förväntansfullt bra resultat.

Här har alla fokusområden tagits i hänsyn med skyltning och hur vi ska presentera Glada Hudiks varumärke på gatan till att den ska vara tillgänglig för alla målgrupper. Arbetsgruppen för utbudsfrågor har haft ett uppstartsmöte kring vilka aktiviteter som ska planeras under sommaren och en invigningsgrupp har fått i uppdrag att kicka igång sommargatan med härlig stämning!

Nu hoppas vi på att detta gemensamma projekt kan bidra till ett gladare Hudik för våra besökare och invånare och att gatan kommer att tillföra mer än dom 16 parkeringsplatserna som tillfälligt försvinner.

Svt gjorde ett repotage om sommargatan och intervjuade Annika Huber (ordförande tekniska nämnden) och Emma Nordebo Snygg (stadsarkitekt Hudiksvalls kommun).
Se reportaget HÄR